Selma van der Bijl - Fotograaf Naarden | Thuisbevalling baby Hasse
Fotograaf Selma van der Bijl vangt graag het verhaal van de meest bewogen momenten van mensen. Dichtbij en intiem. Haar focus ligt op het vastleggen van grote gebeurtenissen: een nieuw begin zoals een bruiloft, een kennismaking zoals een geboorte en een hereniging van mensen die elkaar door omstandigheden moesten loslaten. Leven verpakt in liefde, hoop en geluk.
Selma van der Bijl legt graag bijzondere momenten vast. Het fotograferen van bruiloften vindt ze geweldig en doet ze met veel plezier. Als afgestudeerd journalistiek/documentair fotograaf, leg ze deze feestelijke dag het liefst vast, zoals jullie deze beleven. Ze is altijd op zoek naar het ultieme moment waarin beeld en emotie samenvallen, zonder iets in scene te zetten. Haar fotografie is authentiek, dynamisch, dichtbij, intiem en vooral ongedwongen: What I See Is What You Get.
16165
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16165,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Thuisbevalling baby Hasse

Categorie
DOCUMENTARY
Over dit project

Het fotograferen van een bevalling stond al een tijdje bovenaan mijn verlanglijstje. De eerste geboorte die ik mocht vastleggen was best spannend. Twee weken voor de uitgerekende datum stond ik (dag en nacht) paraat; de spanning steeg toen deze datum al lang en breed was gepasseerd. De bevalling zou bijna worden ingeleid, maar toen was daar opeens baby Hasse. Helaas miste ik - heel suf - net de geboorte maar gelukkig kon ik vlak daarna toch een aantal hele bijzondere momenten vastleggen. Het vertrouwen wat ik kreeg van de ouders (die ik voor het eerst ontmoette) was geweldig. Wat een eer om zo'n intiem moment en nieuw leven vast te mogen leggen. Het was een prachtige kennismaking. Als klap op de vuurpijl won de foto van moeder en dochter op de bank (waarop ze beide drinken en bijkomen) ook nog de eerste prijs in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment bij de Zilveren Camera. Intens dankbaar, wat heb ik toch een mooi vak!