Selma van der Bijl - Fotograaf Naarden | Meeting an angel
Fotograaf Selma van der Bijl vangt graag het verhaal van de meest bewogen momenten van mensen. Dichtbij en intiem. Haar focus ligt op het vastleggen van grote gebeurtenissen: een nieuw begin zoals een bruiloft, een kennismaking zoals een geboorte en een hereniging van mensen die elkaar door omstandigheden moesten loslaten. Leven verpakt in liefde, hoop en geluk.
Selma van der Bijl legt graag bijzondere momenten vast. Het fotograferen van bruiloften vindt ze geweldig en doet ze met veel plezier. Als afgestudeerd journalistiek/documentair fotograaf, leg ze deze feestelijke dag het liefst vast, zoals jullie deze beleven. Ze is altijd op zoek naar het ultieme moment waarin beeld en emotie samenvallen, zonder iets in scene te zetten. Haar fotografie is authentiek, dynamisch, dichtbij, intiem en vooral ongedwongen: What I See Is What You Get.
16751
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16751,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Meeting an angel

Over dit project

Badriya uit Ethiopië en haar man Hayidar uit Jemen leerden elkaar online kennen en werden verliefd. Wegens aanhoudende conflicten in hun thuisland, besloten ze beiden om te vluchten naar Griekenland. Na de levensgevaarlijke reis kwamen ze terecht op Samos waar ze leefden onder erbarmelijke omstandigheden. Via een lange omweg komen ze uiteindelijk in Athene terecht. Na vele pogingen slaagt Badriya (toen zes maanden zwanger) erin Italië en van daaruit Nederland te bereiken, waar ze is bevallen van hun dochtertje Rital. Ik ontmoette de familie vlak na de eerste verjaardag van Rital. Hayidar zat ondertussen nog steeds vast in Athene, zonder zijn geliefde gezin. Het was onzeker of en wanneer ze elkaar weer zouden zien. In juli 2019 wordt het gezin na ruim anderhalf jaar herenigd. Het is de eerste keer dat Hayidar zijn dochter ontmoet. De familie is eindelijk samen en kan na al die tijd een nieuw leven opbouwen. In juni 2020 wordt dochter Ritaj geboren. Dit is een verhaal over hoop, liefde en doorzettingsvermogen.
Categorie
DOCUMENTARY