Selma van der Bijl - Fotograaf Naarden | Tijd voor rechtvaardigheid
Fotograaf Selma van der Bijl vangt graag het verhaal van de meest bewogen momenten van mensen. Dichtbij en intiem. Haar focus ligt op het vastleggen van grote gebeurtenissen: een nieuw begin zoals een bruiloft, een kennismaking zoals een geboorte en een hereniging van mensen die elkaar door omstandigheden moesten loslaten. Leven verpakt in liefde, hoop en geluk.
Selma van der Bijl legt graag bijzondere momenten vast. Het fotograferen van bruiloften vindt ze geweldig en doet ze met veel plezier. Als afgestudeerd journalistiek/documentair fotograaf, leg ze deze feestelijke dag het liefst vast, zoals jullie deze beleven. Ze is altijd op zoek naar het ultieme moment waarin beeld en emotie samenvallen, zonder iets in scene te zetten. Haar fotografie is authentiek, dynamisch, dichtbij, intiem en vooral ongedwongen: What I See Is What You Get.
16528
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16528,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Tijd voor rechtvaardigheid

Categorie
DOCUMENTARY
Over dit project
Honderd jaar na het invoeren van het kiesrecht, lijkt de deelname aan de democratie dalende. Er zijn echter lokale acties en burgerinitiatieven die een cruciale rol spelen in de democratie; betrokken mensen die zich verenigen en ten strijde trekken om hun situatie of de samenleving te veranderen. Deze reportage maakte ik in opdracht van de SP, na het winnen van de Paul Peters Fotoprijs vorig jaar tijdens de Zilveren Camera uitreiking en is van 1 februari t/m 31 maart 2019 te zien in Museum Hilversum.